Social Media Strategie

Moving forward with your business.

Ik help je met het opzetten van een effectieve Online & Social Media Strategie

WHAT IS THE WHY OF YOUR COMPANY?

Veel bedrijven worstelen met vraagstukken omtrent content. Alvorens hier op in te gaan, is het van belang om te weten waar het bedrijf voor staat. Het publiceren van Social Media content is korte termijn en altijd een uitvloeisel van de strategie; welk type bedrijf ben je, wat maakt jouw organisatie menselijk, waar liggen de sterktes, waar liggen de kansen? Wat is het dat ene, dat unieke, wat jouw potentiële klanten zeggen over jouw bedrijf?

Mensen connecten met Mensen.

Wat maakt jouw bedrijf ‘worth speaking about’? In een tijd dat er #TMI, too much information, en #TMC, Too Much Choice, is het cruciaal dat je weet waar jouw bedrijf voor staat. Welke keuzes maak je op strategisch niveau? Een strategie is de basis van de operationele vraagstukken en uitwerking. Als deze ontbreekt of niet actueel meer is, kan dat invloed hebben op de lange termijn positie in de markt van een bedrijf.

So-MC helpt met strategische analyses, plannen en consultancy op het gebied van de implementatie.

STRATEGISCHE ANALYSES

Weet waar je staat. En waar je heen wilt.

Analyses zijn de basis om je visie, strategie en doelen vorm te geven. Waar staat het bedrijf nu en waar wil je heen?

PROFILERING

Kies wie jij wilt zijn.

Maar dan wel door de ogen van jouw klant. Online Profilering is een essentieel onderdeel van de online strategie.

Content, Channel & Communicatie

Go for it!

Drie must-have peilers in elke Online & Social Media Marketing strategie!

WERKWIJZE So-MC

De manier van werken is belangrijk of een social media strategie gaat slagen of niet. Een strategie op papier is één. De strategie implementeren is stap twee. De implementatiefase is een proces aangezien dit in de praktijk vaak meerdere mensen/afdelingen treft. So-MC heeft ervaring met het opzetten en implementeren van een heldere marketingstrategie.

Zo werk ik altijd op basis van mijn eigen systematiek; Analyseer, Profileer, Creëer. Simpelweg omdat deze blijkt te werken in de praktijk. Wil je hier meer over weten?
Neem gerust eens contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

So. Reviews over So-MC

Luana Goetheer | Provincie Zeeland

Hoera voor Maria en haar enthousiasme om ons social media team van een stevig fundament te voorzien. Met de door haar ontwikkelde strategie als leidraad hebben de social channels van Provincie Zeeland een enorme boost gekregen, is er meer interactie met de volgers en groeit onze community. Het team is zelfverzekerd geworden en heeft een duidelijke plaats in de communicatiestrategie.

Luana Goetheer

Diandra Hupkens | Provincie Limburg

Maria heeft voor de Provincie Limburg in 2014 de social media campagne en live-stream verzorgt tijdens een groot Wooncongres. Het was voor de Provincie Limburg niet gebruikelijk om live via een twitter-wall te communiceren met de stakeholders en de aanwezigen. Ze heeft hierin perfect geadviseerd aan de voorkant en de dag zelf van A tot Z begeleid, zodat alles real live online ging. Het was heel prettig om met haar samen te werken. Ze begrijpt wat de klant wil, kan complexe informatie begrijpelijk communiceren via social media en werkt ontzettend efficiënt en hard. Ik kan iedereen aanraden om Maria te vragen voor social media advies en het opzetten van complete social media campagnes. Dan ben je ontzorgd, weet dat het op rolletjes loopt en dat de campagne effectief is.

Diandra Hupkens

Thea Terlouw | Projectmedewerker Buurtzorgpensions

Het leukste van de cursus vond ik de energie die ik kreeg om aan de slag te gaan met alles wat ik geleed had. Alle online marketing mogelijkheden werden besproken, maar ook allerlei handige websites en app’s. Ik wist niet dat er zoveel te leren was over online marketing.

Maria weet alles met heel veel energie en inspiratie over te brengen. De tijd vloog voorbij en 4 uur was elke keer eigenlijk te kort. Ook de groep was erg gezellig, we hebben veel gepraat en gelachen.

De informatie die we hebben gekregen in deze 6 weken cursus is te veel om allemaal te onthouden. Gelukkig hebben we alle hand-outs gekregen. Deze zal ik vaak nog pakken als ik iets ‘nieuws’ ga doen op social media of internet.

Cynthia de Bruijne | Paree Elektro B.V.

Wat was het super interessant, leerzaam en inspirerend! Een praktische cursus; ik ben meteen met alle informatie aan de slag gegaan. Goed om ook weer eens kritisch naar mezelf te kijken; het onderdeel ‘Self’ zorgt absoluut voor een stukje bewustwording. Maria is energiek en motiverend; haar brede kennis brengt zij op een sprankelende en originele manier over.

Cynthia de Bruijne
Cynthia de Bruijne | Skills & Self = Success!

Mercedes Walrave | Content Redacteur Provincie Zeeland

Eindelijk een praktische training gecombineerd met veel kennis die werkt. Wat een verademing! Dankzij de social media strategie 3.0 van Maria Cappon hebben we meer contact met onze volgers en is het maken van content nóg leuker geworden.

Senna El Hanoudi

Wanneer Maria verschijnt dan kun je verwachten dat ze haar werk voorbereid, inhoudelijk sterk is en dat ze dit met gevoel doet. Omdat alles zo natuurlijk gaat geloof je haar direct. Ik heb dit zelf ervaren en kan haar dan ook met vertrouwen aanbevelen.

Senna El Hanoudi
Senna El Hanoudi
Skills & Self = Success!
So. Wil jij meer tijd besteden aan leuke dingen?

Dé cursus waar jij voorop staat. Leer alles over online & social media marketing, bespaar kosten en investeer in jouw SELF!

Contact

GET IN TOUCH

Met het invullen van dit formulier ga je akkoord met de privacy & algemene voorwaarden.

Vul hier twee cijfers in: *

WhatsApp chat