Logistiek en Ecommerce; Mercedes investeert in Drone company

Mercedes investeert in Tech Company ‘Matternet‘, bekend van drones. Matternet en Mercedes willen te samen de wereld gaan veroveren op het gebied van ‘ecommerce en logistiek’; door het snel kunnen leveren van (licht gewicht) bestellingen aan consumenten.

Er zijn diverse scenario’s mogelijk. Zo kan een consument online een bestelling doen en aangeven dit binnen een uur in huis te willen hebben. Het betreffende ecommerce bedrijf krijgt de bestelling, analyseert de omgeving van de klant en constateert dat er een Mercedes busje in de buurt van de klant rijdt. Een drone vliegt met het bestelde product naar het betreffende Mercedes busje en het busje brengt het bestelde pakket bij de klant.

Ook kan dit uiteraard andersom; een klant bestelt een product bij een ecommerce bedrijf. Het busje rijdt in een specifieke provincie. De drones vliegen uit vanaf het Mercedes busje en leveren de bestelling op maat bij de betreffende klanten.

Kortom; mooie mogelijkheden anno 2016 om de klant (nog) beter en sneller te kunnen bedienen. Mercedes en Matternet zeggen nog in een ‘experimentele’ fase te zitten.

Fotocredits: Matternet & Mercedes