Hoe maak ik een hoogtepunt van mijn Instagram Stories?

[How to] Hoe maak ik een Hoogtepunt van mijn Stories op Instagram?

Hoe maak ik een Hoogtepunt van mijn Stories op Instagram?

Sommige zakelijke Instagram accounts hebben van die leuke rondjes met hun Stories erin, op hun profiel. Deze interactieve ”rondjes” zijn hoogtepunten en inmiddels ook toegankelijk voor Instagram accounts van gewone gebruikers (dus nu kunnen zowel zakelijke als privé profielen hier gebruik van maken 😊!)

In dit artikel leg ik in drie stappen uit hoe ook jij deze Hoogtepunten op jouw Instagram account kan krijgen!

Hoe maak ik een Hoogtepunt van mijn Stories op Instagram?

1> Open je huidige Instagram Story en klik op het hart icoontje met de tekst ‘Hoogtepunt’

Je krijgt nu diverse functionaliteiten te zien (als beheerder van het betreffende Instagram account) zoals wie heeft jouw Instagram Story bekeken, het wissen van de Story én ook de optie om hiervan een Hoogtepunt te maken! Klik op het icoontje met het hartje en de tekst ‘Hoogtepunt’.

2. Voeg de Story toe aan een Hoogtepunt

Het idee achter Stories is dat je een verhaal kunt vertellen maar dat deze content maximaal 24 uur beschikbaar is op Instagram. Via Hoogtepunten kun je je favoriete Stories langer bewaren en meteen categoriseren naargelang jij dat wilt (je kan dus bijvoorbeeld een Hoogtepunt aanmaken voor je bedrijf met als thema’s:

  • Product categorie x (badkamers, keukens, tegels, / klompen, kleur klompen, schoenklompen etc.)
  • Over Ons
  • Nieuw!

Uiteraard verschillen de thema’s naargelang het doel van het bedrijf en de gewenste online profilering.

Kies in stap 2 bij welke categorie, Hoogtepunt, jij deze story vindt toebehoren.

Instagram Stories Hoogtepunten

Optioneel: creëer hier meteen een nieuwe categorie ‘Hoogtepunt’.

Staat in de huidige situatie er geen Hoogtepunt bij waar jij deze story content vindt bijhoren? Creëer meteen een nieuwe categorie (kies Nieuw), je krijgt dan dit scherm te zien waarbij je jouw nieuwe Hoogtepunt een naam kunt geven.

Instagram Stories Hoogtepunten

3. So! Check het resultaat!

Ga naar jouw Instagram profiel en check alle Hoogtepunten. Elk Hoogtepunt vormt ook weer een op zichzelf staand verhaal. Ben je niet tevreden over het beeld wat Instagram aan de voorkant toont? Ga terug naar je hoogtepunt en klik op Hoogtepunt bewerken en dan op Omslag bewerken!

Hoe maak ik een Hoogtepunt van mijn Stories op Instagram?

So! Zelf jouw Online & Social Media Marketing effectief beheren?

Graag hoor ik van je. So-MC biedt een unieke cursus “Skills & Self = Success” aan op het gebied van Social Media & Online Marketing (Skills) en zelfontwikkeling aan (Self).

Ik help je graag verder.

Groet, Maria | So-MC

So! Meer weten over Instagram Marketing? Neem contact met mij op!