Facebook gegevens verwijderen _ So-MC

Facebook gegevens verwijderen

Facebook gegevens verwijderen

Met de komst van de AVG (privacywetgeving, ingaande op 25 mei 2018) is databeheer een populair onderwerp. Het hele idee achter deze nieuwe wetgeving is dat ‘de’ consument meer rechten (en dus macht) heeft ten behoeve van zijn/haar eigen data. Data wordt dus steeds meer gezien als een persoonlijk bezit en organisaties dienen hier professioneel en zorgvuldig mee om te gaan.

Een organisatie dient aan de online bezoeker/klant vooraf toestemming te vragen voor het gebruik van bijvoorbeeld webstatistieken (zoals Google Analytics) maar ook extra toestemming voor het tageretten via Facebook adverteren. Zo weet een bezoeker wat er met zijn/haar data gebeurt.

Dit brengt ons tot de volgende vraag; welke gegevens heeft mediagigant Facebook eigenlijk over ons? En kunnen wij dat inzien? En zo ja, hoe kunnen wij deze beheren?

Facebook zegt hierover het volgende:

“Hoe kan ik gegevens over mij beheren of verwijderen?

Je kunt de inhoud en gegevens die je deelt op Facebook, beheren via het hulpmiddel Activiteitlogboek. Je kunt ook de gegevens die aan je Facebook-account zijn gekoppeld, downloaden via ons hulpmiddel voor het downloaden van je gegevens.

We slaan gegevens op zolang dat nodig is om producten en diensten aan jou en anderen te kunnen aanbieden, inclusief degenen die hierboven worden beschreven. Gegevens die zijn gekoppeld aan je account, worden bewaard tot je account wordt verwijderd, tenzij we deze gegevens niet langer nodig hebben voor het aanbieden van onze producten en diensten.

Je kunt je account op elk moment verwijderen. Wanneer je je account verwijdert, worden de items die je hebt geplaatst, zoals je foto’s en statusupdates, verwijderd. Als je Facebook tijdelijk niet wilt gebruiken maar niet je account wilt verwijderen, kun je wellicht beter je account deactiveren. Klik hier voor meer informatie over het deactiveren of verwijderen van je account. Vergeet niet dat gegevens die anderen over je hebben gedeeld, geen deel uitmaken van je account en dus niet samen met je account worden verwijderd.”

So! Meer weten over online privacy? Neem contact op met So-MC!