Nieuw van Google: De Mobiele Meter!

Heinkenszand, 22 maart 2012

GoMoMeter | So-MCDat Mobiel een belangrijk onderdeel van Google is en nog meer wordt blijkt niet alleen uit de promotie voor Android en de mogelijkheden voor adverteerders om op mobiele sites te adverteren, maar ook uit hun nieuwe product: GoMoMeter.

Google profileert GoMo als ‘Mobilize your site now’ en speelt in op het toenemende gebruik van smartphones.

 

GoMo is een site waarbij je in enkele stappen kan testen hoe Mobiel vriendelijk jouw bestaande website is. Uiteraard zitten er links bij hoe je als ondernemer, marketeer, webmaster jouw site mobiel vriendelijk kan maken en wat de tips & tricks hiervoor zijn.

Maar hoe werkt Go Mo?

De stappen zijn als volgt:

1> Ga naar www.howtogomo.com.

2> Ga naar Test your Site, je ziet nu de GOMOMETER. Vul de gewenste url in en druk op de rode button.

3> Wacht. In de tussentijd checkt de GOMOMETER jouw site en zie jij feiten voorbij komen over het (Amerikaanse) smarpthone gebruik:

 

4> Kies je bijbehorende categorie. Je kan kiezen uit vijf categorien, afhankelijk van de doelstelling van jouw bedrijf en dus jouw mobiele Site. Ga je meer voor branding, juist voor sales of is je (mobiele) site enkel een visitekaartje?

5>; ps: in de tussentijd laadt GOMOMETER jouw site en laat deze zien via een mobiel apparaat:

6> Vul een paar vragen in over de gebruiksvriendelijk van jouw mobiele site. Je kan op het scherm daarnaast kijken. Klik daarna op Get Results voor het vergaren van jouw score!

7> Ontvang je score!

Je krijgt de score op elk gebied, zoals navigatie, afbeeldingen, maar ook laadtijd! Interessant. Website Zeeland bijvoorbeeld scoort een 4 uit 5 en scoort goed op laadtijd.

En dan? Na het vergaren van je rapport en dus de testresultaten kan je aan de slag gaan.

Uiteraard heeft Google als doel om uiteindelijk meer AdWords (advertenties) te verkopen, maar goed daar is niets mis mee. De manier waarop zij faciliteert is uiterst simpel en gebruiksvriendelijk. Ondernemend, klantvriendelijk ten top! Wij zeggen: Go (MO) Google!